Beauty Studio Ayu - Natural Skin Care
English
spacer
Praktijk Gezichtsbehandelingen Wenkbrauwen Waxen Lichaam Producten Reacties Aanbiedingen Contact
spacer

Brazilian Wax informatie en uitleg

Originele Brazilian Wax


Beauty Studio Ayu heeft al jaren ervaring met deze populaire behandeling, gebruikt originele Brazilian wax, beheerst de juiste techniek en was een van de eerste salons in Amsterdam die Brazilian waxing uitvoerde. Snel, hygiënisch en professioneel waxen laat je dus bij Beauty Studio Ayu doen.

Veel gestelde vragen over Brazilian Wax


Hoe bereid ik me voor op een Brazilian wax?
Kan ik na het waxen weer scheren?
Kan ik na het waxen naar de zonnebank of de sauna?
Wat is het verschil tussen harsen en waxen?
Doet waxen pijn?
Hoe zit het met de hygiëne?
Wordt de haargroei minder?
Kan ik ingroeiende haartjes voorkomen?
Wat kan ik doen bij ingroeiende haartjes?
Kan ik tijdens zwangerschap waxen?
Belangrijk: kan iedereen de Brazilian wax behandeling ondergaan?


Hoe bereid ik me voor op een Brazilian wax?
Je kunt je voorbereiden op de Brazilian wax door de haartjes te laten groeien tot minimaal 2 milimeter. Voor diegenen die normaliter scheren, even anderhalf tot twee weken niet scheren dus. Als je haar langer is dan 2 centimeter, dan wordt het eerst bijgeknipt. Zorg dat je gewassen op je afspraak verschijnt. Extra opfrissen is in de praktijk mogelijk. Je kunt eventueel een tampon dragen.

Kan ik na het waxen weer scheren?
Dat zou kunnen, maar naast het ongemak van scheren (je moet het regelmatig doen, stoppeltjes, jeuk, bultjes) komen ook de haren harder terug waardoor je volgende waxbehandeling aanvoelt als de eerste keer. De meeste mensen die waxen zijn overtuigd van het comfort en willen niet meer scheren.

Kan ik na het waxen naar de zonnebank of de sauna?
Het is beter om de eerste 24 uur na de behandeling de zon, zonnebank, een heet bad of sauna te vermijden.

Wat is het verschil tussen harsen en waxen?
Harsen is een methode waarbij wordt gewerkt met een roller en strips. Deze methode wordt alleen gebruikt voor grote lichaamsoppervlakken zoals rug, benen en armen, zodat ook op een relatief groot lichaamsoppervlak alle haartjes verwijderd worden.
Waxen werkt met een spatel en twee soorten wax:
- Brazilian hard wax wordt gebruikt voor de gevoeligste lichaamsdelen (bijv. bikini, schaamstreek, oksels). Brazilian hard wax hecht zich enkel aan het haar en niet aan de huid en wordt vanzelf hard. Zodra de wax voldoende hard is wordt de waxstrook met één trekbeweging verwijderd.
- Soft natural wax is voor de kleine oppervlakken van het lichaam (bijv. gelaat, oksels, voeten etc.). Het haar wordt verwijderd met katoenen strips nadat er een dun laagje wax is aangebracht op de te ontharen huid.

Doet waxen pijn?
Natuurlijk kan het even een beetje pijnlijk zijn wanneer de wax wordt weggetrokken. Vooral de eerste keer is even wennen. Toch blijkt het achteraf altijd enorm mee te vallen en ben je blij met het gladde resultaat.

Hoe zit het met de hygiëne?
Beauty Studio Ayu vind hygiëne erg belangrijk. Daarom worden de spatels om wax op jouw huid aan te brengen maar één keer gebruikt. Er wordt gewerkt met handschoenen aan. Alles wat met de huid van een klant in aanraking komt, wordt meteen weggegooid. De huid zal worden ontsmet alvorens het waxen begint. Na het waxen zal de huid worden nabehandeld met een kalmerende olie.

Wordt de haargroei minder?
De haargroei wordt onregelmatiger doordat het hele haartje wordt verwijderd. De haartjes zullen langer wegblijven maar komen wel weer terug. Hoe lang dat duurt verschilt per persoon. Na een paar weken zullen er weer kleine haartjes verschijnen, maar pas na ca. 3 tot 5 weken is een nieuwe harsbehandeling nodig.

Kan ik ingroeiende haartjes voorkomen?
Het ingroeien van een haar kan simpelweg niet helemaal voorkomen worden. Toch bestaan er manieren om de kans op ingegroeide haren kleiner te maken.
Om de huid soepeler te maken en dode huidcellen te verwijderen is het nodig je huid te scrubben. Hierdoor zullen de haartjes minder snel ingroeien. Scrub je huid niet wanneer je al ingegroeide haren hebt, dit kan zorgen voor nog meer irritatie. Scrubben voordat je de huid gewaxt wordt is altijd een goed idee. Draag verder niet te strak zittende kleding rond het gebied waar je gewaxt bent. Wanneer je bijvoorbeeld strak ondergoed draagt, zullen de haartjes in je bikinilijn in de verdrukking komen.

Wat kan ik doen bij ingroeiende haartjes?
Een ingegroeide haar kun je helpen naar boven te komen door een paar keer per dag een warm kompres op het haartje te houden. Hierdoor wordt de huid zachter en soepeler en zal het haartje makkelijke naar boven komen. Ook een warm bad wil nog wel eens helpen.
Je kunt proberen de ingegroeide haar te epileren met een pincet. Van te voren met de pincet goed schoon en gedesinfecteerd zijn. Probeer het haartje er in zijn geheel uit te trekken.
Vermijd alcoholhoudende crèmes! Spuit zeker geen parfum of alcoholhoudende crèmes op je (geïrriteerde) huid! 
Wanneer je de ingegroeide haar zelf niet weg krijgt, ga dan langs de huisarts.

Kan ik tijdens zwangerschap waxen?
Overleg met je eigen arts. Over het algemeen is waxen veilig na het eerste kwartaal. Het waxen kan wel iets gevoeliger zijn tijdens je zwangerschap.

Belangrijk: kan iedereen de Brazilian wax behandeling ondergaan?  
Beauty Studio Ayu voert géén waxbehandelingen uit bij:

  • Gebruikers van een medicijn tegen acne zoals Retin-A, Renova, Differin, Roaccutane/Isotretinoïne.
  • Vrouwen korter dan 3 maanden zwanger.
  • Personen met diabetes of mensen die last hebben van een afwijkende bloedcirculatie, want zij hebben meer kans op infectie.
  • Personen met psoriasis, een beschadigde huid, puistjes of verbranding door zon(nebank).
  • Personen met ziektes, afwijkingen, medicijngebruik en/of allergieen, waarbij een waxbehandeling mogelijk schadelijk kan zijn.
Indien bovenstaande voor jou van toepassing is, gelieve dit vóór aanvang van een behandeling bij Beauty Studio Ayu aan te geven.


 

Prijzen


Full Brazilian wax vanaf € 43,-

Al het aanwezige haar op en rond de schaamstreek en de schaamlippen wordt verwijderd. Deze stijl staat ook bekend als 'Hollywood wax' of 'de Sphynx'. Tussen de billen wordt het haar ook weggehaald.
boek nu

  plaatje Brazilian Wax
Brazilian strip vanaf € 43,-

Het haar op en rond de schaamstreek en de schaamlippen wordt verwijderd, waarbij een smalle strook haar op de venusheuvel overblijft. Deze stijl wordt ook wel 'Playboy' of 'Landing strip' genoemd. Tussen de billen wordt het haar ook weggehaald.
boek nu

  plaatje Brazilian strip

Brazilian triangle vanaf € 43,-

Het haar op en rond de schaamstreek en de schaamlippen wordt verwijderd, waarbij wat haar in de vorm van een driehoek op de venusheuvel overblijft. Tussen de billen wordt het haar ook weggehaald.
boek nu

  plaatje Bikinilijn

N.B. De Brazilian wax behandelingen in Beauty Studio Ayu zijn alleen voor dames.
< Terug

 
line